Roze actieshirts bij uitreiking Daltonlicentie voor Abt Emoschool

Ze waren er hoor, bij de uitreiking van de Daltonlicentie aan ‘juf Klarie’ Kolkena: de roze actieshirts van de campagne ‘Abt Emo School Blijft!’ Kolkena kreeg als schooldirecteur het officiële certificaat uit handen van Henk Welp van de Nederlandse Daltonvereniging. Dat was op donderdag 14 april. Abt Emo himself was er deze mijlpaal in de 800-jarige geschiedenis van de Westeremder dorpsschool natuurlijk bij.

Roze actieshirts bij uiteiking Daltoncertificaat (foto Koos Meijer)

De uitreiking van een feestje voor leerlingen, juffen en ouders. “De Abt Emoschool voldoet aan alle eisen van het Daltononderwijs en kenmerkt zich door een warm onderwijsklimaat”, zei Welp. “De school voelt voor de kinderen als een huiskamer waar ze zich zeer goed ontwikkelen. Hier staan stevige leraren voor de klas.”

Koesteren
Welp, die jarenlang ook zelf voor de klas stond, benadrukte de grote meerwaarde van een kleine school: “Hier worden alle leerlingen gezien en gehoord en is zo nodig een-op-een-onderwijs mogelijk”. Hij riep de gemeente Loppersum en de schoolstichting Marenland, waar de school onderdeel van is, op de Abt Emoschool te koesteren.

Juf Klarie en Dalton Henk Welp (foto Koos Meijer)

Abt Emo
Ook adjunctdirecteur van Marenland Leonie Korteweg feliciteerde het team en gaf aan trots te zijn op de kwaliteit en het doorzettingsvermogen. Tot grote verrassing van alle aanwezigen bracht Abt Emo ook zelf een bezoek aan de school. Onrustig geworden van alle commotie rond zijn school de laatste tijd besloot de stichter van de Abt Emoschool na 800 jaar maar weer eens een kijkje te nemen in Westeremden.

De leden van de gemeenteraad en het college van B&W waren uitgenodigd, een aantal daarvan was er ook echt bij (foto Koos Meijer)

De leden van de gemeenteraad en het college van B&W waren uitgenodigd, een aantal daarvan was er ook echt bij (foto Koos Meijer)

grote belangstelling voor abt Emo

Grote belangstelling voor abt Emo (foto Koos Meijer)

Drie hoeraatjes voor de vier juffen!

Drie hoeraatjes voor de vier juffen! (foto Koos Meijer)

Abt Emo: "Dorpsschool dicht?" Kinderen: "In geen 800 jaar!" (foto Koos Meijer)

Abt Emo: "Dorpsschool dicht?" Kinderen: "In geen 800 jaar!" (foto Koos Meijer)

Dit bericht werd geplaatst in nieuws en getagged met , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s