Geen brede scholen in Slochteren: te duur en te weinig draagvlak

Terwijl de gemeente Loppersum nog steeds vol inzet op brede scholen en na de zomer met een nieuw plan komt, stopt de gemeente Slochteren met de brede schoolprojecten in Slochteren en Siddeburen. Dat meldt RTV Noord. Reden: de gemeente heeft het geld er niet voor. Bovendien was er te veel tegenstand.

Slochteren gaat nu investeren in de bestaande schoolgebouwen. “In de kleine dorpen van de gemeente Slochteren is positief op het besluit gereageerd”, meldt de omroep, “omdat de schooltjes daar blijven bestaan.”

Commentaar
Bijzonder nieuws. Want was één van de belangrijkste argumenten niet dat juist de kleine scholen zo duur waren? En dat brede scholen goedkoper zijn? De ervaring is Slochteren leert dat brede scholen bouwen geld kost. Goed nieuws voor de Abt Emo School en de andere kleine scholen die volgens de schaalvergrotingsplannen van de gemeente en de schoolbesturen van Marenland en Noordkwartier moeten opgaan in brede scholen. Wat zou hun commentaar hierop zijn?

Onvoldoende draagvlak
Slochteren erkent dat het plan voor brede scholen weinig steun van de burgers heeft. “In de afgelopen maanden is gebleken dat in de gemeente Slochteren tot nu toe onvoldoende draagvlak is voor de implicaties van deze keuze (minder spreiding van basisscholen- red.)”, aldus het persbericht van de gemeente over het stoppen van het brede schoolproject.

Juffen en meesters
AbtemoschoolBLIJFT! feliciteert de leerlingen, ouders en de juffen en meesters in de gemeente Slochteren die naar dorpsscholen toe kunnen blijven gaan.

Dit bericht werd geplaatst in in de media, nieuws. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s