Onderhandelen met Marenland?

Drie dagen na de presentatie van Scenario 5 kwam het Dagblad van het Noorden met een opiniestuk over de schoolstrijd in Loppersum Oost. Journalist Dirk Minkes had gezien dat het na het betoog van Marenland-directeur Dick Henderikse (‘vier kindvoorzieningen in Loppersum Oost’) ‘even muistil werd’.

Hij constateert terecht dat de ouders met de vraag blijven zitten wat de gemeente met Scenario 5 doet. “Onderwijswethouder Olga Hartman (VVD) zou er goed aan doen als zij de regie neemt en alle partijen naar de onderhandelingstafel roet”, adviseert journalist Dirk Minkes. “Er moet een nieuw plan komen waarin alle betrokkenen zich kunnen vinden.” Mee eens!

Oneens!
Maar dan schrijft de DvhN-journalist: “Dat kan alleen als schoolbesturen, dorpsbewoners en ouders bereid zijn water bij de wijn de doen.”

Hmmm. Water bij de wijn doen? Dus in plaats van vier scholen in Loppersum oost drie? Of twee? Abt Emo dicht en De Dieftil dicht? Of uuuh De Zandplaat dicht samen met De Wilgenstee? Nee!

Scenario 5
De Werkgroep Kleine Scholen Loppersum Oost ziet toekomst voor vier dorpsscholen in Westeremden, ’t Zandt, Zeerijp en Oosterwijtwerd. Het campagneteam Abt Emo School BLIJFT! en de Werkgroep Kleine Scholen Loppersum Oost gaan voor het behoud van de Abt Emo School, de Dieftil, De Zandplaat en De Wilgenstee. En dat het kan, hebben we bewezen met het rapport Scenario 5. De Kracht van Kleine Scholen, het wenkend alternatief.

Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

Een reactie op Onderhandelen met Marenland?

  1. A. Aligter zegt:

    Dag Dick Menkes. Je oude baas aan de mail. Zou graag contact met je hebben per telefoon
    0595 572092 Wil een boek uitgeven. en heb je hierbij nodig

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s