Ouderplatform opgericht voor kleine Marenland-scholen

Initiatiefnemers in Ten Post hebben in samenwerking met de kartrekkers van Scenario 5 de Werkgroep Kleine Scholen Loppersum Oost een ouderplatform opgericht. Dit ouderplatform is een digitale ontmoetingsplek voor ouders van kinderen op de kleine scholen van stichting Marenland.

Marenland hanteert voor kleine scholen een ondergrens van 125 leerlingen per school. Elke school binnen Marenland die onder deze grens valt wordt bedreigd met sluiting. De impact van deze beslissing kan desastreus zijn voor de kleine dorpen. De leefbaarheid in de dorpen zal met de sluiting van de scholen hard achteruit gaan wat een direct gevolg zal op de aantrekkingskracht van de dorpen op jonge gezinnen. De voortgang van de, gevreesde krimp, zal dan ook in een hogere versnelling geraken. Economisch gezien niet handig, wat te denken bijvoorbeeld over de ontwikkeling van de huizenprijzen in de betreffende dorpen?

Draagvlak
Met het document Scenario 5 hebben de ouders in de gemeente Loppersum al een behoorlijke stap gezet voor het behoud van kleine scholen. Het is een realistisch alternatief. Met het Ouderplatform Marenland hopen de initiatiefnemers een draagvlak te creëren dat verder strekt dan Loppersum, maar ook de omliggende dorpen er bij betrekt. Het is de bedoeling om elkaar op de hoogte te houden van de laatste ontwikkelingen. Doorbordurend op de bestaande ideeën, die gepresenteerd zijn in Scenario 5,  kan er worden meegedacht over alternatieve vormen voor het behoud van de kleine scholen.

Gezamenlijke stem
Het platform verenigt bezorgde ouders uit de dorpen in Noordoost Groningen. Het is belangrijk dat er een gezamenlijke stem komt tegen deze plannen. We nodigen iedereen uit om zich aan te sluiten bij het platform. Dit kan door contact op te nemen met: ouderplatformmarenland@gmail.com.

Dit bericht werd geplaatst in actie, experts, nieuws, overig. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s