Werkgroep: onderzoek naar Marenland vermindert onrust bij ouders

Crisis bij scholenstichting Marenland. Ouders zijn woedend, raadsleden bezorgd. Ze eisen een onderzoek naar het functioneren van Marenland.

Vanwege de crisis komen vandaag, maandag 21 november, de vijf onderwijswethouders van Delfzijl, Appingedam, Loppersum, Ten Boer en Bedum in spoedzitting bijeen. Zij vormen de Raad van Toezicht en controleren Marenland die 28 openbare basisscholen in hun gemeenten bestuurt. Veel te veel, die 28, vindt directeur Dick Henderikse. Hij wil zijn dorpsscholen sluiten en grote kindvoorzieningen bouwen.

Medezeggenschap
Woedend zijn de ouders van leerlingen op vier van die 28 scholen, de dorpsscholen in Loppersum Oost. Die strijden sinds begin dit jaar tegen sluiting van hun scholen. Ze hebben een alternatief scholenplan gemaakt. Daarin hebben kleine scholen wel toekomst. Sinds vorige week willen ze niet meer met Henderikse praten. Hij negeert ouders en medezeggenschap, vinden ze. Hij dendert gewoon door met z’n plannen om dorpsscholen te sluiten.

Extreem hoog ziekteverzuim
Bezorgd zijn raadsleden, tenminste die in Ten Boer. De gemeenteraad constateert onrust bij ouders, een verziekte werksfeer, gebrekkige communicatie met ouders en leerkrachten en een extreem hoog ziekteverzuim van tien procent.

Tot vervelens toe
Dat wisten de ouders in Loppersum Oost al lang. Tot vervelens toe hebben ze met deze informatie hun eigen onderwijswethouder Olga Hartman en de gemeenteraad lastiggevallen. Zonder veel resultaat tot nog toe. De raad in Ten Boer is wel in actie gekomen. Die eist unaniem dat de Raad van Toezicht een extern onderzoek instelt naar het functioneren van Marenland.

Geschiedenis schrijven
En laat zo’n onderzoek ook al de belangrijkste aanbeveling in het scholenplan van de ouders in Loppersum Oost zijn. Er gaat te veel mis bij Marenland om niks te doen. De scholenstichting wil geschiedenis schrijven met kindvoorzieningen maar heeft de basis niet op orde. Er is te veel onrust bij ouders en ook personeel om de directie z’n gang te laten gaan. De politiek moet optreden: de Raad van Toezicht moet vandaag een extern onderzoek instellen. Zo’n onderzoek zal de onrust onmiddellijk een stuk minder maken.

Dit bericht werd geplaatst in Achtergrond, nieuws, Uncategorized. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s