Wethouders willen gesprek met Marenland

De onderwijswethouders van Delfzijl, Appingedam, Loppersum, Bedum en Ten Boer willen op korte termijn een gesprek met bestuur en directie van de scholenstichting Marenland.

Dat meldt RTV Noord op 22 november 2011. Aanleiding is de toenemende kritiek op het functioneren van de stichting. Onlangs zegden de ouders van basisscholen in Loppersum Oost het vertrouwen op in de stichting en de gemeenteraad van Ten Boer nam een motie aan om een extern onderzoek in te laten stellen.

Radio-interview RTV Noord met onderwijswethouder Olga Hartman van Loppersum:

Onderwijswethouder Olga Hartman (foto Henk Tammens)

Onderwijswethouder Olga Hartman (foto Henk Tammens)

Olga Hartman: “We hebben gezien dat er op het communicatieve vlak er een probleem is ontstaan tussen de Werkgroep Kleine Scholen Loppersum Oost en Stichting Marenland. We hebben dat onlangs ook gemerkt bij de motie-Ten Boer. Dus we moeten in gesprek met Marenland om te kijken hoe we daaruit kunnen komen. Want we moeten natuurlijk wel met elkaar in gesprek blijven voor goed onderwijs in Loppersum.”

RTV Noord: “Is dat gesprek met Marenland informatief of wilt u meteen al meer?
Hartman: “Hangt van het gesprek af, daar kan ik niet op vooruit lopen. We willen niet alle kaarten op tafel leggen. Laten we kijken waar we op uit komen in een goed gesprek. Wij zijn met z’n allen toch professionals. Laten we voor de toekomst van ons onderwijs daar een goed punt van maken.”

RTV Noord: “Als vijf wethouder bent u toezichthouder. U zou kunnen zeggen: ‘Stichting Marenland: Doe je huiswerk beter!”’
Hartman: “Als toezichthoudend orgaan hebben we toezicht op de financiën, zicht op de jaarrekening, dus het gesprek over de begroting 2012 staat ook op de agenda. En natuurlijk komt er een financieel plaatje naar voren waarin we heel goed kijken: Wat houdt dat in voor die vijf gemeenten, wat houdt dat in voor de scholen, voor het personeel. Dus dat betekent dat er een compleet plaatje op tafel zou moeten komen van hoe gaan we nu verder?”

RTV Noord: “Welke mogelijkheden hebt u als toezichthouder?”
Hartman: “Ik zei al: ‘Dat onderzoeken we nu.’ We zijn een lichte gemeenschappelijke regeling met vijf portefeuillehouders en we gaan goed uitzoeken wat onze bevoegdheden zijn.”

RTV Noord: “Maar uitgangspunt is dat de situatie zoals die nu is, dat die niet te lang mag blijven voortbestaan?”
Hartman: “Dat lijkt mij duidelijk. Er moet zo snel mogelijk weer gecommuniceerd worden omdat we met z’n allen willen dat er ook voor de langere termijn zéér goed kwalitatief onderwijs in onze gemeente moet blijven.”

Geluidsopname RTV Noord met de Lopster onderwijswethouder Olga Hartman over het gesprek met de ‘Raad van Toezicht’ met stichting Marenland >>> 

Dit bericht werd geplaatst in in de media, nieuws, overig, Uncategorized. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s