‘Oudste schooltje in Noorden blijft open’

Gekkigheid op woensdag 30 november. Twee dagen nadat de gemeenteraad het IHP de kliko in donderde, gaat de pers ermee aan de haal. Zich herinnerend dat er iets was met die oude school in Westeremden, pakten de media ouderwets lekker flink uit.

In het Dagblad van het Noorden was de Abt Emo School voorpaginanieuws, een primeur: ‘Hoop gloort voor oudste schooltje’. Verderop: ‘Wethouder aan de slag met scholenplan’.

Abt Emo School (foto: www.westeremden.eu)

Abt Emo School (foto: http://www.westeremden.eu)

Actie
Maar het AD wist die ochtend op pagina 13 al meer: ‘Oudste schooltje Noorden open’. “De Abt Emo school in het Groningse Westeremden, de oudste school van Noord-Nederland, mag toch open blijven. De gemeente Loppersum had gedreigd het 800 jaar oude schooltje te sluiten vanwege dalende leerlingenaantallen. Om de gemeente op andere gedachten te brengen, kwamen de inwoners van het dorp in actie .” Met succes blijkbaar, want het AD wist al dat de Abt Emo mag blijven.

Gemeente Loppersum
Zo waren er meer media die er zo over dachten. De krant van wakker Nederland De Telegraaf ook. Op 28 februari schreven ze nog: ‘Oudste school in noorden moet dicht’. Precies negen maanden later was het: ‘‘Oudste schooltje in het Noorden blijft open’. “De Abt Emo school in het Groningse Westeremden, de oudste school van Noord-Nederland, mag toch openblijven.” En het werd nog sterker: “Dat meldde de gemeente Loppersum, waar Westeremden onder valt, dinsdag.”

Zouwaterbad
Even snel nog op de website van de gemeente gekeken, maar daar was het laatse nieuws nog de privatisering van het Lopster zoutwaterbad K.P Zijl en de ondertekening van de samenwerkingsovereenkomst over het Centrumplan. Niks geen ‘Abt Emo School blijft’.

Dorp zoekt vrouw
Ook de Groninger Internet Courant (GIC), zich profilerend met ‘de feiten die tellen’, had exact hetzelfde bericht: ‘Oudste school van Noord blijft open’. En zo zag je op internet op tientallen nieuwssites het hetzelfde bericht: oudste school mag tòch blijven. En dat heeft de gemeente Loppersum bekendgemaakt. En overal werd de ludieke actie van vijf vrijgezelle jongens ‘Dorp zoekt Vrouw’ er weer bij gesleept.

Campagne
En natuurlijk hebben ze allemaal gelijk: de Abt Emo School blijft! Onze campagne heeft niet zo niks zo: ‘Abt Emo School BLIJFT!’  Net als De Dieftil in Oosterwijtwerd, De Wilgenstee in Zeerijp en De Zandplaat in ’t Zandt.

Dit bericht werd geplaatst in in de media, nieuws, overig, Uncategorized. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s