DvhN: ‘Onderwijswethouder Olga Hartman ontbeert daadkracht’

Tijdens de raadsvergadering waarop het IHP raadsbreed van tafel werd geveegd en Marenland werd opgedragen serieus naar Scenario 5 te kijken, hield de oppositie haar mond over het optreden van onderwijs wethouder Olga Hartman tot nu toe in de scholenstrijd. Dat deed het Dagblad van het Noorden niet, hoewel ze er tijdens de raadsvergadering niet bij waren.

Een dag te laat, maar wel op de voorpagina, bracht de krant het nieuws van de unanieme motie. En de dag daarna, op donderdag 1 december, kwam verslaggever Dirk Minkes met een vlammende opinie waarin de VVD-wethouder flink onder vuur wordt genomen.

Scholenaffaire
De kop van het opinie-artikel: ‘Wethouder Loppersum ontbeert daadkracht.’ Volgens de schrijver heeft Hartman niet de kennis van zaken, tact, inlevingsvermogen en overtuigingskracht om de ‘scholenaffaire’, zoals de schoolstrijd nu dus is gaan heten, in goede banen te leiden.

Te afwachtend
“Zij is te afwachtend en onderneemt geen enkel initiatief om de strijdende partijen dichter bij elkaar te brengen, bleek de afgelopen maanden”, vindt DvhN-journalist Minkes. “Uiteindelijk moest er deze week een motie aan te pas komen om de portefeuillehouder in beweging te krijgen. Zover had de wethouder het niet mogen laten komen.”

Artikel DvhN: Wethouder Loppersum ontbeert daadkracht (wel even draaien!)

Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s