Persverklaring Marenland en toezichtsorgaan

Het toezichthoudend orgaan van Marenland, met de vijf wethouders van de Marenland-gemeenten, en het bestuur van Marenland hebben na hun overleg op 30 november een gezamenlijke persverklaring uitgebracht, die ook op de website van de gemeente Appingedam is gepubliceerd:

Persverklaring van Piet Manning, toezichtorgaan, en Hans Maarten Bolle, voorzitter Marenland-bestuur >>>

Spijtig en vreemd genoeg genoeg wordt niet gezegd dat Marenland de plannen van de Werkgroep Kleine Scholen Loppersum Oost serieus gaat meenemen in de nieuwe plannen, een eis van de raad van gemeenteraad van Loppersum. Ook wordt er niets gezegd over een onderzoek naar het beleid van Marenland, een eis van de gemeenteraad van Ten Boer. Bijzonder is ook dat de Werkgroep Loppersum op het moment van de persverklaring nog niet op de hoogte van de uitkomsten van het overleg is gebracht. En nog steeds niet eigenlijk. Goede communicatie rond de scholenkwestie blijft een lastige zaak.

Dialoog
Maar goed, positief is dat het Marenland-bestuur en het toezichtorgaan met de vijf wethouders zich actief gaan inzetten voor overleg met alle partijen. “Ook gaan ze zorgen voor open informatie over de onderwijsontwikkelingen”, meldt het persbericht. Verder wordt vermeld dat voorzitter Piet Manning van het toezichtorgaan, onderwijswethouder in Appingedam, de Werkgroep Kleine Scholen Loppersum Oost gaat uitnodigen om weer in gesprek met Marenland te gaan om ‘de dialoog’ te herstellen.

Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

Een reactie op Persverklaring Marenland en toezichtsorgaan

  1. Anoniem zegt:

    Het is maar de vraag of twee onderwijs-mastrodonten (lees de heren Manning en Bolle) met hun geloof in de maakbaarheid van onderwijs via grote organisaties in staat zijn de blinde plekken van dergelijke onderwijsinstellingen te zien, en serieus te kijken naar Scenario 5.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s