PvdA baalt van gebrekkige communicatie Lopster B&W over Marenland

De PvdA in de gemeenteraad van Loppersum baalt van de gebrekkige communicatie van het college van B&W over Marenland en stelt raadsvragen.

Een unaniem aangenomen motie spoorde het overleg- en toezichtorgaan van Marenland, met onder anderen de Lopster onderwijswethouder Olga Hartman, tot actie richting Marenland aan. Maar over het gesprek op 30 november tussen de toezichthouders en Marenland heeft de Lopster raad tot nu toe niets gehoord. “Dat is niet oké”, vindt PvdA-fractievoorzitter Lies Oldenhof.

Krant
Op de website van alleen de gemeente Appingedam verscheen op 1 december een gezamenlijke persverklaring van het overleg- en toezichtorgaan (met de vijf onderwijswethouders van de Marenland-gemeenten Appingedam, Delfzijl, Bedum, Loppersum en Ten Boer) en het bestuur van Marenland. Daar berichtte de regionale pers over. “We hebben in de krant gelezen dat er overleg is geweest met de wethouders van de verschillende Marenland-wethouders”, zegt Oldenhof.

Unaniem
De gemeenteraad van Ten Boer, die ook unaniem een motie over Marenland aannam, is al op 1 december door het college van B&W van Ten Boer over het gesprek tussen het toezichtorgaan en Marenland op de hoogte gesteld. De PvdA in Ten Boer baalt ervan dat de Lopster raad nog helemaal niets van haar eigen college van B&W heeft gehoord.

Ziekteverzuim
De PvdA wil van het college van B&W weten met wie het toezichtorgaan eigenlijk heeft gesproken, wat de wethouders van Marenland hebben gevraagd naar aanleiding van de moties uit Loppersum en Ten Boer, hoe de communicatie tussen ouders en Marenland weer op gang wordt gebracht en wordt verbeterd en dan specifiek met de Werkgroep Kleine Scholen Loppersum Oost, hoe Marenland op de moties heeft gereageerd en wat de insteek is van het eigen onderzoek van Marenland naar het ziekteverzuim.

Onderzoek
In de moties vragen de gemeenteraden van Ten Boer en Loppersum om een extern onderzoek naar het Marenland-beleid en de uitvoering daarvan. De Werkgroep Kleine Scholen Loppersum Oost had in het het alternatieve scholenplan Scenario 5. De kracht van klein ook al voor zo’n onderzoek gepleit. Maar het toezichtorgaan vindt zo’n onderzoek niet nodig en neemt genoegen met een extern onderzoek dat Marenland zelf instelt naar het hoge ziekteverzuim van tien procent. Verder wil de raad van Loppersum unaniem dat de plannen van de Werkgroep Kleine Scholen Loppersum Oost verder worden uitgewerkt en dat Marenland serieus naar die plannen kijkt. De eerstvolgende raadsvergadering in Loppersum is op maandag 19 december.

Dit bericht werd geplaatst in Achtergrond, in de media, nieuws, overig, Uncategorized. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s