Nieuwe voorzitter PvdA Loppersum ‘ontdaan’ door sluitingsplannen dorpsscholen

De nieuwe voorzitter van de PvdA-afdeling in Loppersum is ontdaan over de plannen om kleine dorpsscholen in haar gemeente te sluiten. De opheffingsplannen waren voor Ciska van Aken uit Wirdum een belangrijke reden om voorzitter te willen worden.

“Ik was nogal ontdaan over de wijze waarop, en dát er een streep zou worden gehaald door onze (dorps)scholen”, zegt Van Aken op de website van de PvdA Loppersum. Van Aken, moeder van vijf kinderen, noemt zich een ‘een echt kleine dorpen-mens’ die zich prima thuis voelt in een gemeente als Loppersum met ‘maar liefst’ zeventien dorpen. Zij heeft diverse managementfuncties gehad binnen de overheid, onderwijs, zorg en huisvesting. De Wirdumse was onder meer directeur op scholen. Zij zegt zich voor de dorpen in de gemeente Loppersum te willen inzetten.

 

Ciska van Aken: 'Ontdaan door streep door dorpsscholen'.

Ciska van Aken: 'Ontdaan door streep door dorpsscholen'.

Prikkel
De regionale krant De Eemslander meldt woensdag 11 januari dat de plannen van de schoolbesturen in de gemeente Loppersum zelfs ‘de prikkel’ vormden om bestuurlijk actief te worden. “Ciska van Aken is ontdaan over de wijze waarop er opheffingsplannen voor kleine scholen worden gemaakt, zonder ouders en ook de dorpen waar de scholen gevestigd zijn op de juiste wijze te betrekken”, aldus de krant.

Kindvoorzieningen
De gemeenteraad van Loppersum heeft eind vorig jaar het Integraal Huisvestingsplan (IHP) van het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Loppersum naar de prullenmand verwezen. Het IHP zou mogelijk maken vele dorpsscholen in de gemeente te sluiten om plaats te maken voor een klein aantal grote zogeheten kindvoorzieningen. Volgens de Werkgroep Kleine Scholen Loppersum Oost, dat zich inspant om de dorpsscholen in Westeremden, Zeerijp, ’t Zandt en Oosterwijtwerd open te houden, blijft de toekomst van de kleine dorpsscholen nog steeds onzeker, ondanks de streep door het IHP.

Dit bericht werd geplaatst in Achtergrond, in de media, nieuws, overig, Uncategorized en getagged met , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s