Raadsbijeenkomst over Marenland niet openbaar

Alleen de gemeenteraden en de colleges van burgemeester en wethouders van de vijf Marenland-gemeentes zijn dinsdag 31 januari welkom op de informatieve raadsbijeenkomst over schoolstichting Marenland. Ouders van kinderen die op de scholen zitten of andere belangstellenden niet.

Voorzitter Piet Manning van het toezicht- en overlegorgaan van Marenland, zeg maar de raad van toezicht, heeft alleen de politici van de gemeenten Appingedam, Bedum, Delfzijl, Loppersum en Ten Boer uitgenodigd voor deze ‘informatieve raadsbijeenkomst over het openbaar onderwijs in de Marenland gemeenten’ zoals de bijeenkomst officieel heet. De avond begint om 19.30 uur en is in Hotel Spoorzicht in Loppersum.

Financiën
“Tijdens deze informatieve bijeenkomst van de raden wordt u door het bestuur van Marenland bijgepraat over de huidige stand van zaken rond het openbaar onderwijs in ons gebied”, aldus Piet Manning, onderwijswethouder in Appingedam, in de uitnodiging. “Hierbij komen onder andere zaken als financiën, personeel, leerlingaantallen en kwaliteit aan de orde.” Voorzitter van het Marenland-bestuur Hansmaarten Bolle verzorgt een presentatie.

Ziekteverzuim
Mogelijk maakt Bolle de uitkomsten bekend van onderzoeken naar het ziekteverzuim en de financiële toestand van Marenland. De eerste resultaten van het ziekteverzuim-onderzoek zouden al bekend moeten zijn. Jammer dat deze bijeenkomst niet openbaar is. Niet alleen de politici zijn geïnteresseerd in ‘zaken als financiën, personeel, leerlingaantallen en kwaliteit’ van Marenland.

Dit bericht werd geplaatst in Achtergrond, nieuws, overig, Uncategorized. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s