PvdA Loppersum waarschuwt schoolstichting Marenland

Als Marenland niet doet wat de gemeenteraad van Loppersum wil, kan schoolstichting Marenland naar geld fluiten. Dat was de boodschap van de PvdA-fractie in Loppersum tijdens de gemeenteraadsvergadering van afgelopen maandag 30 januari.

“Als Marenland wil investeren, heeft ze de gemeente nodig”, aldus PvdA-fractievoorzitter Lies Oldenhof. “De gemeente heeft een machtspositie als het om geld gaat.”

Prullenmand
De fractie heeft aanwijzingen dat algemeen directeur Dick Henderikse van Marenland zich niks aantrekt van een raadsbreed aangenomen motie in de gemeenteraad van Loppersum over Marenland. Die motie, aangenomen eind vorig jaar, verwees het Integraal Huisvestingsplan (IHP) van het college van B&W van Loppersum naar de prullenmand. Daarmee zette de gemeenteraad een streep door de plannen van Marenland om alle dorpsscholen in Loppersum te sluiten om ruimte te maken voor de bouw van enkele grote kindvoorzieningen.

Ongerust
De motie riep Marenland op serieus te laten kijken naar alternatieve ideeën van een grote groep ouders uit Westeremden, ’t Zandt, Zeerijp en Oosterwijtwerd om de dorpsscholen in die dorpen te laten voortbestaan. Maar informatie over een ouderavond voor ouders van de dorpsschool De Zandplaat in ’t Zandt met Marenland-directeur Dick Henderikse heeft de PvdA in Loppersum verontrust. “Wat we hebben gehoord over die avond stemt ons heel ongerust”, aldus fractievoorzitter Oldenhof.

Front
“Marenland-directeur Dick Henderikse heeft gezegd niet op de hoogte te zijn van het feit dat de gemeenteraad van Loppersum het Integraal Huisvestingsplan ter zijde heeft geschoven”, zei Oldenhof. “Henderikse heeft zich weer op het front teruggetrokken. Het gesprek met de ouders is daardoor bemoeilijkt.” De signalen van de Marenland-directeur zijn volgens Oldenhof niet in lijn met de motie over Marenland die de voltallige gemeenteraad van Loppersum heeft aangenomen. De motie wil dat Marenland serieus met de ideeën van ouders over behoud van de dorpsscholen in Loppersum Oost aan de slag gaat.

Machtspositie
De PvdA heeft het gehad met de starre opstelling van Marenland. “Marenland moet zich beraden op haar opstelling”, aldus Oldenhof. “Deze werkwijze van doordrukken leidt tot niets.” Marenland kan niet zomaar doen wat ze wil, waarschuwt de PvdA-fractievoorzitter. “Het is heel eenvoudig: als Marenland wil investeren, heeft ze de gemeente nodig. Dus laten ze nou een keer doen wat wij als gemeenteraad opdragen. Dat is in ’t Zandt niet goed gegaan. Als Marenland wil investeren, heeft ze de gemeente nodig. De gemeente heeft een machtspositie als het om geld gaat.”

Dit bericht werd geplaatst in Achtergrond, nieuws, overig, Uncategorized. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s