‘Vecht voor eigen school’

Niet alleen Westeremden, en niet alleen Zeerijp, ’t Zandt en Oosterwijtwerd en Ten Post vechten tegen de plannen van schoolstichting Marenland om kleine scholen in  de dorpen te sluiten en brede kindvoorzieningen  te bouwen. Op meer plekken in de Marenland-gemeenten ontstaat weerstand tegen de schaalvergrotingsgedachte van directeur Henderikse en betuursvoorzitter Bolle.

Onder meer in Delfzijl. En daar is het vanuit de politiek dat er wordt geageerd tegen het idee van enkele superdorpen waar voorzieningen als onderwijs worden geconcentreerd. Lees het volgende bericht uit het Dagblad van het Noorden van 15 februari 2013 dat als kop heeft:

‘Dorpen Delfzijl moeten vechten voor eigen school’

DELFZIJL – Dorpen in de gemeente Delfzijl moeten strijden voor het behoud van hun eigen school. Aankomend raadslid Jan Wierenga (PvdA) vindt dwars tegen het collegebeleid in dat dorpen hun heil niet moeten zoeken in brede scholen, waarbij een aantal scholen met andere voorzieningen onder één dak worden gehuisvest.

Wierenga reageert hiermee op de notitie ‘Dorpen als dragers’ die tijdens de volgende raadsvergadering op donderdag 23 februari wordt besproken. “Daarin staat onder meer dat er zogenaamde superdorpen komen, waar allerlei voorzieningen, zoals brede scholen, worden geconcentreerd. Maar wat het college vergeet, is dat er de komende jaren een groot tekort aan technisch personeel in de regio ontstaat. Daarom zijn er over enkele jaren tienduizend mensen nodig. En die gaan natuurlijk niet in een dorp wonen waar geen school is. Het gevolg is dat die werknemers dit gebied mijden en bijvoorbeeld in de stad Groningen gaan wonen.”

Dit bericht werd geplaatst in in de media, nieuws, overig, Uncategorized. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s