Loppersum in top 5 van Nederlandse groeiregio’s

Wat nou krimp! Dorpsscholen moeten weg omdat het krimpt. Schoolbestuurders en politici praten elkaar na. Maar hebben ze gelijk? Neem het tijdschrift MT Managementteam. Die keek in welke regio’s de economie explodeerde. Niemand die het weet, maar Loppersum en omgeving zit in de top vijf! Hoezo krimp?

Weg met de doemscenario’s lijkt het managerstijdschrift te willen zeggen. Loppersum, Delfzijl en Appingedam zijn economisch exploderende regio’s. Ze doen het nog net niet zo goed als Rijnmond, IJmond en Zeeuws-Vlaanderen, maar stukken beter als de beleidsmakers en beslissers in Loppersum en omgeving ons laten geloven. Ze zijn groeibriljantjes, volgens het tijdschrift. De onderzoeksgegevens zijn gebaseerd op CBS-cijfers.

MT Managementteam: “Wij denken: krimpgebieden, leegloop, kale, winderige vlakten, rode bolwerken. En toch wordt hier veel groei geboekt. De regio ontwikkelt zich rap tot energy valley, waar elke producent minstens één energiecentrale wil hebben. Samen met de 83 reusachtige windmolens hier goed voor in totaal 7.500 MW, oftewel: de consumptie van de helft van alle vaderlandse huishoudens. En dat is nog niet alles: Vopak bouwt er LNG-terminals. Net als Tennet, dat er de hoogspanning verdeelt. Tel daarbij een groeiende zorgsector en je weet: er gaat niets boven Groningen.”

Artikel MT Managementteam ‘Verborgen groeibriljantjes in de regio’: “Vergeet brainport Eindhoven. Vergeet de Zuidas. De echte groei zit op onverwachte plekken.” >>>

Dit bericht werd geplaatst in Achtergrond, Emoleaks, in de media, nieuws, overig, Uncategorized. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s