Abt Emo School scoort bij Onderwijsinspectie

De Onderwijsinspectie is zeer positief over de Abt Emo School in Westeremden. De kwaliteit van het onderwijs is op orde. Vooral over het optreden van de leerkrachten op de Marenland-school met 33 leerlingen oordeelt de Inspectie goed.

“Wij zijn als school erg goed beoordeeld”, zegt directeur Klarie Kolkena. “Een resultaat waar we als team trots op zijn. De Inspectie vond de doorgaande lijn in alle groepen supergoed. Het leerkrachtgedrag werd ook als erg goed beoordeeld.”

Excellente School
Het Onderwijsrapport over de Abt Emo School is goed voor het imago van de kleine dorpsschool, vindt Kolkena. “De inspecteur heeft meerdere keren gezegd: ‘Waarom hebben jullie je niet aangemeld voor de verkiezing van Excellente School?’ Misschien moeten we dat maar eens doen.”

Gestructureerd
De Onderwijsinspectie oordeelt vooral positief over de onderzoeksaspecten opbrengsten, leerstofaanbod, onderwijstijd, schoolklimaat, didactisch handelen, afstemming, begeleiding en kwaliteitszorg. Met name het didactisch handelen van de Abt Emo-leerkrachten is volgens de Inspecteur goed. “De lessen verlopen zeer gestructureerd”, constateert zij. “De leraren weten de leerlingen bijzonder goed bij de les te betrekken.”

Rustige werksfeer
Volgens de Inspecteur letten de kinderen goed op. “Ze werken zeer geconcentreerd. In alle lessen heerst een uitermate rustige werksfeer. Leraren leggen duidelijk uit.” Juf Diana Worst van de middenbouw zegt ‘erg trots’ te zijn op de kinderen van de Abt Emo School. “Ze hebben de Inspectie laten zien dat ze zelfstandig aan hun taak kunnen werken. Maar ze lieten ook zien dat ze kunnen samenwerken.”

Vertrouwen
Volgens voorzitter Jeanette Ubels van de Abt Emo-medezeggenschapsraad laat het Inspectierapport zien dat kleine scholen ‘ook gewoon goed onderwijs kunnen leveren’. “In de discussie over kleine scholen hoor je vaak dat kleine scholen kwetsbaar en vaker zwak zijn. Dit inspectieonderzoek bewijst dat de praktijk anders kan zijn. De Abt Emo School toont aan dat ouders hun kinderen met vertrouwen naar een kleine dorpsschool kunnen laten gaan. Voor goed onderwijs heeft Westeremden geen grote, brede school nodig.”

 

 

Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s