Concreet plan voor drie resterende scholen in Oost eind 2013 klaar

De gemeente Loppersum heeft een nieuwsbrief voor ouders gemaakt over de vorderingen rond Scenario V. Er wordt ook ingegaan op de sluiting van de Dieftilschool in Oosterwijtwerd.

Over het overleg tussen gemeente, schoolstichting Marenland en de werkgroep Kleine Scholen Loppersum Oost meldt de nieuwsbrief het volgende:

“Stand van Zaken Overleg
Zoals gemeld in de nieuwsbrief van maart 2013 staat het overleg op dit moment in het teken van het uitwerken van scenario’s, enerzijds voor de gebouwensituatie en anderzijds voor de mogelijkheden van het formeren van onderwijsteams in het gebied. Hiervoor zijn werkgroepen geformeerd die druk bezig zijn met het uitwerken van een en ander. Voor het onderdeel huisvesting en financiën hebben de specialisten gezamenlijk een schema opgesteld waarin de verschillende scenario’s financieel overzichtelijk uitgewerkt worden. Het schema is opgesteld door een vertegenwoordiger van de werkgroep en de gemeente en het schoolbestuur zijn op dit moment druk doende het schema in te vullen. Na de zomervakantie kunnen hier vervolgens conclusies uit getrokken worden.

Ten aanzien van de te onderzoeken organisatievorm is namens het schoolbestuur gewerkt aan een plan met de concepttitel “Hoezo klein” Dat is nu naast de plannen van de werkgroep Oost gelegd (“Scenario 5” en “Samen verder in Loppersum Oost”) en daar is één gezamenlijke opzet uitgekomen voor een definitief verhaal. Het is de bedoeling dit voor de herfstvakantie gezamenlijk verder uit te werken en te bespreken in het overleg tussen de drie partijen. Vervolgens wordt dit samengevoegd met de uitkomsten van de werkgroep huisvesting/financiën om te komen tot één plan.

Het zal u niet ontgaan dat obs Dieftil met ingang van 1 augustus 2013 haar deuren sluit. De gemeenteraad heeft hier op 24 juni jl toe besloten. Voor het plan voor Oost betekent dit dat nu nog gekeken wordt naar een plan voor de resterende 3 scholen Uitgaande van de gemaakte afspraken is het nog steeds de bedoeling dat eind 2013 er vanuit het overleg een concreet plan op tafel ligt.”

Volledige nieuwsbrief over het overleg tussen de gemeente Loppersum, Marenland en de werkgroep Kleine Scholen Loppersum Oost >>

Dit bericht werd geplaatst in nieuws. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s